Over ons

Lyceum Elst is een persoonlijke kleinschalige en moderne school met een fris en sterk docententeam. Wie bieden uitstekend onderwijs en vinden het belangrijk dat jij je op je eigen manier kunt ontwikkelen. Daarom bieden we jou veel mogelijkheden om uit te kiezen. Zo besluit je zelf voor een deel over de invulling van je eigen schooltijd.

Ons onderwijs
Wij hebben een eenjarige brugperiode. Er zijn vier vier soorten brugklassen : mavo, mavo/havo, havo/vwo en vwo. Je krijgt les op het niveau dat bij je past. In het eerste jaar laat jij zien welk niveau je aan kunt. Aan het einde van het eerste schooljaar kijken we samen op welk niveau je verder gaat.

De keuze is aan jou!
Bij ons valt er genoeg te kiezen : extra examenvakken, Bèta-excelletieprogramma, Maatschappelijke Stages, internationale studiereizen, talent-uren en tutorschap.  Nieuw zijn onze fLExuren. Op de dinsdagmiddag kies jij wat je leert en hoe je leert. Je kan kiezen voor verbetering, verbreding of verdieping. Alle docenten zijn dan aanwezig om je hierbij te begeleiden.

Nu en in de toekomst moet je veel keuzes maken. Bij ons leer je hoe je dat doet. We stimuleren je om zelfstandig je menig te bepalen vanuit een kritisch, onderzoekende houding.

Ontdek en ontwikkel je talent
Als jij straks je diploma haalt ben je hier goed voorbereid op je vervolgstudie. Je kunt samenwerken, je weet wat je waard bent, hebt kennis van zaken, kunt keuze maken en neemt daar verantwoordelijkheid voor. Bij ons staat jouw toekomst centraal. Wij helpen je je talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Zo leer je voor het leven.